TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Gastronomi Festivali'nde Kadınlar En Lezzetli Yemek İçin Yarıştı

Edirne'de düzenlenen Gastronomi Festivali'nde sekiz ev hanımı, kaburga etli lahana salma yapma konusunda kıyasıya bir mücadele verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2024 12:29
Kaynak: İHA
Edirne Gastronomi Festivali'nde Kadınlar En Lezzetli Yemek İçin Yarıştı

EDİRNE (İHA) - Edirne Valiliği'nin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlediği "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali", 1-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Festivalin son gününde, çeşitli kategorilerde yemek yarışmaları düzenlendi. Yarışmaya katılan sekiz ev hanımı, Edirne'ye özgü en lezzetli kaburga etli lahana salmayı yapmak için yarıştı. 

Karaağaç'taki tarihi tren garında yapılan festivalde jüri üyeleri, yemeklerin sunum, lezzet, teknik ve hijyen açısından puanlamasını yaptı. Festivalde renkli anlar yaşanırken, 72 yaşındaki Bedriye Aladağ, birinci olarak çeyrek altın kazandı. 1968 yılında Batı Trakya'dan Edirne'ye göç eden Aladağ, katıldığı her yarışmada dereceye girdiğini ve bu durumun kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Yarışmada ikinci olan Şenay Sağlam ve üçüncü olan Remziye Korkan da 24 ayar altınla ödüllendirildi.

"HER SENE YARIŞMALARA KATILIRIM, ÖDÜL ALIRIM"

Yarışmanın birincisi Bedriye Aladağ, yemek yapma tutkusunu dile getirerek, "Yemeklerimi çok lezzetli yaparım. Her sene yarışmalara katılırım, ödül kazanırım. Çok heyecanlanıyorum ben buraya gelince. Bu garda eşyalarımı aldım. Batı Trakya’dan trenle geldim buraya, yeni bir hayata başladım. Bugün burada geçmişi yâd ediyorum” dedi.

"UNUTULMAYA YÜZ TUTAN YEMEKLERİMİZ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR"

Yarışmacılardan Şükriye Bilgiç, Edirne’nin Osmanlı tarihindeki önemini vurgulayarak, "Edirne, Osmanlı'ya uzun yıllar başkentlik yapmış bir şehir. Zengin mutfağımızı tanıtmak için buradayız. Unutulmaya yüz tutan yemeklerimizi yeniden gün yüzüne çıkartıyoruz. Herkesin bu yemekleri tatması çok önemli" şeklinde konuştu.

"BU ATMOSFERİ SOLUMAK BENİM İÇİN ÇOK HEYECAN VERİCİ"

Yarışmacılardan Gülseren Topçu ise, "Bu atmosferi solumak benim için çok heyecan verici. Ne yemek yapacağımız sürpriz. Bu daha da heyecan veriyor bana. Yemek yapmayı çok seviyorum" diyerek heyecanını gösterdi.

Yarışma, yapılan yemeklerin ikram edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.