TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gastronomiye yön veren "İncili Rehber'in" yenisi yolda

2023'ün ilk yarısında sahiplerini bulacak incili mekanların yer alacağı rehberde, puanlama sisteminin sembolü İNCİ. En yüksek puan 5 İnci ile simgeleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Gastronomiye yön veren "İncili Rehber'in" yenisi yolda

Turistlerin kaliteli yemeğe göre tatil seçmeleri, kişilerin damak tadına uygun restoran konusunda daha fazla arayışta olmaları gibi bir çok nedenle, gastronomi sektöründe bilinçlenme artıyor ve yeni çalışmalar yapılıyor.

Bunlardan biri de, gastronomi sektörüne bir standart getirmeyi hedefleyen ve sektörün en prestijli rehberlerinden olan, Türkiye'nin ilk ve tek özgün derecelendirme sistemiyle hazırlanan İncili Gastronomi Rehberi. Şu an rehberin beşincisi yolda. İnciler 2023 ün ilk yarısında sahiplerini bulacak. 

Fatih Karaca'nın ortaklığında, proje koordinatörlüğünü Hürriyet yazarı Müge Akgün'ün yaptığı, İncili Gastronomi Rehberi, Hürriyet ve Karaca iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez değerlendirme ve derecelendirme sistemiyle yürüyen bir gastronomi rehberi.

REHBERİN GİZLİ MÜFETTİŞLERİ VAR

Gastronomi konusunda bilgili, keşfetme tutkusu olan, damak tadına, şeffaf, dürüst değerlendirme yapacağına güvenilen isimler gizli müfettiş olarak belirlenmiş. 

İNCİLİ REHBER HER YIL YAYGINLAŞIYOR, İNGİLİZCESİ YOLDA

Önde gelen yeme-içme yazarları, danışma kurulu üyeleri ve gizli müfettişlerin katkılarıyla ilk İncili Gastronomi Rehberi 2017 yılında, ikincisi 2018 yılında raflardaki yerini almış, 2020’de de üçüncü rehberi yayımlanmış. 2022'deki İncili Gastronomi Rehberi’nin kapsamı biraz daha genişlemiş. İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Antalya ve Bursa’nın yanı sıra Gaziantep’in restoranları ve lezzet noktaları da rehbere dahil edilmiş.

Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda, proje ortağı Fatih Karaca şunları söyledi; "Öncelikle İncili Gastronomi Rehberi'nin artık İngilizcesi de olacak ve tanıtımını da ocak ayı sonunda Londra'da yapacağız. Bu hamlemiz aslında rehberi yurtdışma da açma anlamına geliyor. Ki bu adım hem Türkiye'nin tanıtımı hem de Türk gastronomi dünyasının Avrupa ve diğer ülkelerde duyurulması açısından kıymetli bir adım."

Fatih Karaca röportajda ayrıca" Her yeni gelen rehberin Türk gastronomisine büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Gelsinler ki Türk mutfağı tüm dünyada tanınsın, turizm gelişsin. Sadece güneş-deniz tatili yapmak için değil restoran keşfetmek, iyi yemek için de gelsinler. İncili Gastronomi Rehberi aslında onlar için iyi bir referans, iyi bir kaynak çalışma. "dedi.

EN YÜKSEK PUAN 5 İNCİ 

Rehberde ayrıca, derece alan restoranların yanı sıra 'Lezzet Noktaları', 'Sokak yemekleri' ve 'Alışveriş adresleri' de yer alıyor. Kurgulanan sisteme göre restoranlar malzeme, lezzet, yaratıcılık, servis, fiyat-kalite dengesi, sunum ve dekorasyon gibi özellikleriyle değerlendiriliyor. Puanlama sisteminin sembolü İNCİ. En yüksek puan 5 İnci ile simgeleniyor.İnci açılımları

5 İnci: Sıra dışı deneyim

4 İnci: Mükemmel

3 İnci: Çok iyi

2 İnci: İyi

1 İnci: Gitmeye değer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.