Doğal antibiyotik olarak tüketilen bu yemek, sakatat sevmeyenler için mükemmel bir alternatif oluyor.
Haber Giriş Tarihi: 28.12.2024 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2024 10:35
Kaynak:
İHA
GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep’in meşhur kış yemeklerinden şiveydiz, içerdiği sebzeler ve doğal malzemeleriyle gribal enfeksiyonlara karşı doğal bir antibiyotik olarak tercih ediliyor. Sakatat yemeklerini sevmeyenler için kelle paçaya alternatif olarak görülen şiveydiz, Gaziantep mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor.
Gastronomi kenti Gaziantep, kış aylarında şiveydizle sofraları renklendiriyor. Özellikle soğuk havalarda grip gibi hastalıklara karşı bir ilaç gibi tüketilen şiveydiz, tescilli bir lezzet olmasıyla dikkat çekiyor. Sebze ağırlıklı bu yemek, içerdiği et, nohut, yeşil soğan ve sarımsakla hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Şiveydiz Restoran’da sunulan bu yemeğin bir porsiyonu ise 150 TL’den satılıyor.
"GAZİANTEP’E ÖZGÜ BİR LEZZET"
Şiveydiz Restoran’da aşçı olarak çalışan 56 yaşındaki Oya Yılmaz, bu yemeğin püf noktalarını paylaştı. Yılmaz, "Gaziantep yöresine ait soğan ve sarımsakla yapılan doğal bir yemektir. Sonbahar ve kış aylarında tüketilen şiveydiz, doğal bir antibiyotik olduğu için Gaziantep'te sık tüketiliyor. İçerisinde et suyu, et, nohut, yeşil soğan, yeşil sarımsak ve yoğurt bulunuyor" dedi.
"SAKATAT SEVMEYENLERE ALTERNATİF"
Yılmaz, şiveydizin sakatat yemeklerini tercih etmeyenler için de iyi bir seçenek olduğunu belirterek, "Şiveydiz doğal bir yemek olduğu için grip ve soğuk algınlığına iyi geliyor. Soğan ve sarımsaklı bir yemek olduğu için yerli ve yabancı turistler ilk etapta çekimser davranıyor. Fakat tadına baktıktan sonra çok beğeniyorlar. Bu yemek sadece kış ayında tüketiliyor. Kelle paça gibi sakatat tüketmeyenler vatandaşlar için güzel bir alternatif" ifadelerini kullandı.
"HASTALIKLARDAN KORUNMAK İÇİN HAFTADA BİR YİYORUZ"
Şiveydiz müşterilerinden Leyla Şar, bu yemeği özellikle hastalıklardan korunmak için tercih ettiğini belirterek, "Şiveydizi severek tüketiyoruz. Hasta olmamak için haftada bir kez yemeye çalışıyoruz. Tüm vatandaşlara öneriyorum" diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Gaziantep’in Şifa Dolu Lezzeti: Şiveydiz
Doğal antibiyotik olarak tüketilen bu yemek, sakatat sevmeyenler için mükemmel bir alternatif oluyor.
GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep’in meşhur kış yemeklerinden şiveydiz, içerdiği sebzeler ve doğal malzemeleriyle gribal enfeksiyonlara karşı doğal bir antibiyotik olarak tercih ediliyor. Sakatat yemeklerini sevmeyenler için kelle paçaya alternatif olarak görülen şiveydiz, Gaziantep mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor.
Gastronomi kenti Gaziantep, kış aylarında şiveydizle sofraları renklendiriyor. Özellikle soğuk havalarda grip gibi hastalıklara karşı bir ilaç gibi tüketilen şiveydiz, tescilli bir lezzet olmasıyla dikkat çekiyor. Sebze ağırlıklı bu yemek, içerdiği et, nohut, yeşil soğan ve sarımsakla hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Şiveydiz Restoran’da sunulan bu yemeğin bir porsiyonu ise 150 TL’den satılıyor.
"GAZİANTEP’E ÖZGÜ BİR LEZZET"
Şiveydiz Restoran’da aşçı olarak çalışan 56 yaşındaki Oya Yılmaz, bu yemeğin püf noktalarını paylaştı. Yılmaz, "Gaziantep yöresine ait soğan ve sarımsakla yapılan doğal bir yemektir. Sonbahar ve kış aylarında tüketilen şiveydiz, doğal bir antibiyotik olduğu için Gaziantep'te sık tüketiliyor. İçerisinde et suyu, et, nohut, yeşil soğan, yeşil sarımsak ve yoğurt bulunuyor" dedi.
"SAKATAT SEVMEYENLERE ALTERNATİF"
Yılmaz, şiveydizin sakatat yemeklerini tercih etmeyenler için de iyi bir seçenek olduğunu belirterek, "Şiveydiz doğal bir yemek olduğu için grip ve soğuk algınlığına iyi geliyor. Soğan ve sarımsaklı bir yemek olduğu için yerli ve yabancı turistler ilk etapta çekimser davranıyor. Fakat tadına baktıktan sonra çok beğeniyorlar. Bu yemek sadece kış ayında tüketiliyor. Kelle paça gibi sakatat tüketmeyenler vatandaşlar için güzel bir alternatif" ifadelerini kullandı.
"HASTALIKLARDAN KORUNMAK İÇİN HAFTADA BİR YİYORUZ"
Şiveydiz müşterilerinden Leyla Şar, bu yemeği özellikle hastalıklardan korunmak için tercih ettiğini belirterek, "Şiveydizi severek tüketiyoruz. Hasta olmamak için haftada bir kez yemeye çalışıyoruz. Tüm vatandaşlara öneriyorum" diye konuştu.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler