TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabük'te safran turizmi yaşanıyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, safran bitkisini yerinde görmek isteyen ziyaretçiler tarlalara akın ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 08:31
Kaynak: İHA
Karabük'te safran turizmi yaşanıyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, safran bitkisini yerinde görmek isteyen ziyaretçiler tarlalara akın ediyor. Gıda, ilaç ve kozmetik gibi alanlarda kullanılan "dünyanın en pahalı baharatı" olarak bilinen safranın hasadı devam ediyor.

Ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen safrandan, 80 bin çiçekten yalnızca yarım kilogram elde edilebiliyor. 

Bu yıl çiçeklenmenin erken yaşanması nedeniyle safranın kilosu 320 bin liradan satılıyor. Hafta sonları yoğun bir ziyaretçi akını yaşanırken, yağışlı havaya rağmen turistlerin ilgisi devam ediyor. Bursa'dan gelen Sevda Vatan, safran soğanı alarak yetiştirmeyi deneyeceğini belirtti. Eşi Serkan Vatan ise safranın fiyatının şaşırtıcı olduğunu ifade ederek, "Özel bir ürün olduğu için bu değeri hak ediyor," dedi.

Safran üreticisi İsmail Yılmaz, safrana olan ilginin arttığını ve bu yıl 12 bin kişinin tarları ziyaret ettiğini aktardı. Yılmaz, önümüzdeki günlerde yağmurların azalmasıyla daha fazla ziyaretçi beklediklerini sözlerine ekledi. Safran tarlaları, hem yerli hem de yabancı turistler için önemli bir destinasyon haline gelmiş durumda.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.