TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konaklama vergisi 2023 kontratlarını olumsuz etkileyecek

Turizmciler verginin bir yıl ertelenmesini ve düzenleme yapılmasını istiyor, TÜROFED başkanı Çorabatır; "Karları %20 düşürür"

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2022 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2022 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Konaklama vergisi 2023 kontratlarını olumsuz etkileyecek

Yürürlüğe girmesi planlanan ve pandemi nedeniyle 2 yıldır ertelenen konaklama vergisi için tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Uygulama, 1 Ocak 2023'ten itibaren hayata geçecek. Turizm sektörü konaklama vergisinin ertelenmesini ve uygulamada değişiklikler yapılmasını istiyor. 

Bugünlerde turizmciler ve otel sahipleri ardı ardına maliyetlerin kar marjlarını zorladığını ifade ediyor. 2023 Kontratlarında doluluk sorunu yaşanmayacağını ama karlılık sorunu yaşayacağını belirtiyorlar.

Konuyla ilgili Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır da bir açıklama yaparak konaklama vergisinin ertelenmesinin sekötr adına olumlu olacağını bildirdi. Sektör temsilcileri tur operatörleriyle 2023 kontratlarını yaparken vergi sistemini dahil etmediklerini ve verginin kâr marjlarına yüzde 20 olumsuz yansıyacağını söyledi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır, "Yapılan kontratlar sonrasında vergili fiyatları tur operatörlerinden alma şansımız yok. Turizm sektörü son dönemde oldukça büyük bir yükseliş evresinde. Rakip ülkeler tarafından yakından takip ediliyoruz. Rakiplerimiz bu vergi konusunu artı yeni bir vergi getiriliyor diye aleyhimize kullanacaklardır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.