Tescilli Silifke yoğurdu, geleneksel lezzetiyle Avrupa sofralarına ulaşacak.
Haber Giriş Tarihi: 25.01.2025 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2025 11:01
Kaynak:
İHA
MERSİN (İHA) - Mersin’in Silifke ilçesinde, Yörükler tarafından çayırların çiğ taneleriyle mayalanarak üretilen ve türkülere konu olan Silifke yoğurdu, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili aldı. Bu gelişme, bölge halkında büyük bir sevinç yarattı.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke yoğurdunun 2022 yılında Türkiye’den coğrafi işaret aldığını, 23 Ocak 2025 itibarıyla ise Avrupa Birliği Komisyonu tarafından da tescil edildiğini duyurdu. Bu tescilin, yoğurdun Avrupa ve dünya pazarlarına açılmasının önünü açacağını belirten Kaynar, "Silifke yoğurdunun Türkiye'ye ve dünyaya Silifke'den ilk dağıtımının olacağını belirtmek isterim. Silifke'deki ana firma ve ulusal firmalarımızın önünü açarak Avrupa'da ve tüm dünyadaki marketlere ve sofralara servis biz servis edeceğiz" dedi.
TARİHİ VE LEZZETİYLE ÖNE ÇIKIYOR
300 yıllık bir geçmişe sahip olan ve geleneksel yöntemlerle üretilen Silifke yoğurdu, yöre halkı tarafından "ebedi hayatın sütü" olarak adlandırılıyor. Üzerine bal dökülerek de tüketilen bu özel lezzetin, Avrupa sofralarında yerini alması hedefleniyor.
Yoğurt üreticisi Zekeriya Şenel, alınan tescilin kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, "Silifke yoğurdunu Avrupa Birliği'nin onayladığı tescilini almış bulunmaktayız. Avrupa'daki ve tüm Türkiye'deki müşterilerimize duyurulur. Bir üretici olarak çok mutlu oldum" dedi. İlçe sakinleri Selim Ergün, Selahattin Erginer ve Seher Çalışkan da bu başarıdan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi. Silifke yoğurdu, hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada adından söz ettirmeye hazırlanıyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Silifke Yoğurdu Avrupa'da Raflara Çıkıyor
Tescilli Silifke yoğurdu, geleneksel lezzetiyle Avrupa sofralarına ulaşacak.
MERSİN (İHA) - Mersin’in Silifke ilçesinde, Yörükler tarafından çayırların çiğ taneleriyle mayalanarak üretilen ve türkülere konu olan Silifke yoğurdu, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili aldı. Bu gelişme, bölge halkında büyük bir sevinç yarattı.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke yoğurdunun 2022 yılında Türkiye’den coğrafi işaret aldığını, 23 Ocak 2025 itibarıyla ise Avrupa Birliği Komisyonu tarafından da tescil edildiğini duyurdu. Bu tescilin, yoğurdun Avrupa ve dünya pazarlarına açılmasının önünü açacağını belirten Kaynar, "Silifke yoğurdunun Türkiye'ye ve dünyaya Silifke'den ilk dağıtımının olacağını belirtmek isterim. Silifke'deki ana firma ve ulusal firmalarımızın önünü açarak Avrupa'da ve tüm dünyadaki marketlere ve sofralara servis biz servis edeceğiz" dedi.
TARİHİ VE LEZZETİYLE ÖNE ÇIKIYOR
300 yıllık bir geçmişe sahip olan ve geleneksel yöntemlerle üretilen Silifke yoğurdu, yöre halkı tarafından "ebedi hayatın sütü" olarak adlandırılıyor. Üzerine bal dökülerek de tüketilen bu özel lezzetin, Avrupa sofralarında yerini alması hedefleniyor.
Yoğurt üreticisi Zekeriya Şenel, alınan tescilin kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, "Silifke yoğurdunu Avrupa Birliği'nin onayladığı tescilini almış bulunmaktayız. Avrupa'daki ve tüm Türkiye'deki müşterilerimize duyurulur. Bir üretici olarak çok mutlu oldum" dedi. İlçe sakinleri Selim Ergün, Selahattin Erginer ve Seher Çalışkan da bu başarıdan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi. Silifke yoğurdu, hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada adından söz ettirmeye hazırlanıyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler