TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni sezonda “süper erken rezervasyon” başladı

Büyük tur operatörleri, yeni sezonu “süper erken rezervasyon” dönemi olarak nitelerken, rezervasyonların bu yıl biraz daha öne çekildiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 08:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 08:16
Kaynak: Ekonomim
Yeni sezonda “süper erken rezervasyon” başladı

Türkiye’de 2025 yılının süper erken rezervasyon yılı olması bekleniyor. Bu yıl sezonda TL bazında neredeyse yüzde 100, döviz bazında da yüzde 25 artan oda fiyatlarının önümüzdeki yılda da artmaya devam edeceği bekleniyor. Bu nedenle her yıl biraz daha öne çekilen ‘erken rezervasyon’ döneminin 2025 yılı için daha da hareketli geçeceği tahmin ediliyor. Sektör temsilcileri, erken rezervasyona ayrılan odaların satışa çıkar çıkmaz satılmasını öngörüyor. Özellikle yabancı turistin erken rezervasyon konusunda daha atak olduğu belirtiliyor.

“ERKEN REZERVASYONLARIN ÖNEMİNİN DAHA DA ORTAYA ÇIKACAĞI BİR YIL OLACAK

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, 2025 yılında da fiyat artışlarının devam edeceğini belirterek “Türkiye turizmi kaliteli ve bunu kabul ettirmek için bir geçiş yılı olacak. Bu anlamda zor ama altından kalkabileceğimiz bir yıl geliyor. Erken rezervasyonların öneminin daha da ortaya çıkacağı bir yıl olacak” diyerek erken rezervasyonun önemine dikkat çekti. 

Antalya’da yaklaşık 17 milyon turist ağırladıklarını kaydeden Kavaloğlu, “Her turist yaklaşık 9,5 geceleme yapıyor. Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri İstanbul diğeri ise Antalya. Şu anda kişi başı geceleme fiyatlarımız 105-107 dolarları buldu. Hedefimiz İspanya gibi 125 dolarları yakalamak. 2025 yılı çok daha parlak bir yıl olacak” diye konuştu.

“FİYAT ARTIŞLARI TALEBİ DÜŞÜRÜYOR

Almanya’da faaliyet gösteren turizm satış şirketi Schmetterling CEO’su Ömer Karaca, Almanya’da 2024’ün çok hızlı başladığını hatırlatarak, 2025’te de aynı sürecin yaşanmasını beklediğini ifade etti. Almanya’da birçok operatörün Türkiye satışlarında rekor kırdığını söyleyen Karaca, “Eskiden erken rezervasyon diyorduk şimdi süper erken rezervasyon diye ifade ediyoruz" dedi. Türkiye’yi de çok hızlı satmaya başladık. bence 2025 bizim için çok heyecanlı geçecek” şeklinde konuştu.

PAKET TURLARININ YARISI JOLLY'DEN

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar da Jolly’nin Türkiye’de satılan paket turların yüzde 50’sini oluşturduğunu belirterek, 2025 yılında Türkiye’de iyi bir tatil yapmak için erken rezervasyonun öneminin daha da arttığını ifade etti. 

Kaynak: Ekonomim

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.