Edirne Gastronomi Festivali'nde Duygusal Anlar Yaşandı
Edirne Gastronomi Festivali'nde Duygusal Anlar Yaşandı
Ünlü şef ve aşçıların katılımıyla Edirne’de ilk kez düzenlenen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali" gala yemeğinde duygusal anlar yaşandı.
Haber Giriş Tarihi: 03.11.2024 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2024 15:13
Kaynak:
İHA
Edirne Valiliği’nin öncülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali," zengin bir gala yemeği ile sona erdi. Türkiye’nin ünlü şefleri ve aşçıları ile festivale katkı sağlayan mutfak ustaları bir araya gelerek unutulmaz bir gece yaşadı. Gala gecesine katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış derin mutfak kültürüne vurgu yaparak, festivalin gelenekselleştirilmesini hedeflediklerini belirtti. Vali Sezer, "Edirne hem saray hem de Rumeli mutfağının olduğu bir şehir, menülerimiz gittikçe daralmış ve birkaç çeşit yemekten ibaret olmuş. 'Topraktan Sofraya' yemek kitabındaki reçetelerle hazırlanacak yemekler, umuyorum restoranlarda yer alacak. Böylece geçmişin zenginliğini tekrar yaşama ve geleceğe aktarma imkanı buluruz" dedi.
USTA VE ÇIRAKLAR KUCAKLAŞTI
Festival kapsamında katılımcılara belge takdim edilen ödül töreninde duygusal anlar yaşandı. Günaydın Et Restoranları Grubu Ortağı Şef Cüneyt Asan, usta-çırak ilişkisini onurlandırarak tüm katılımcıları ödüllerini verirken kucakladı. Ödül takdimine Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ve şef Esra Tokelli de katıldı.
EDİRNE'NİN GELENEKSEL LEZZETLERİYLE "TOPRAKTAN SOFRAYA" MENÜSÜ
Gala gecesinde davetlilere Edirne’nin yöresel lezzetlerinden oluşan özel bir menü sunuldu. Menüde köy ekmeği ve limonlu yanık tereyağı, kavun çekirdeği şerbeti, Edirne tarhana çorbası, cici papalı börülce salatası, reyhan şerbeti, vişne glazeli ciğer sarma, loznik isli yoğurtlu, soğan dolması, Edirne usulü kuzu kapama, Rumeli usulü kalburabastı, ayva marmeladı dolgulu acı badem kurabiyesi, ızgara borani, ızgara köy biberi, ve ekşimikli biber gibi özgün lezzetler ikram edildi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Edirne Gastronomi Festivali'nde Duygusal Anlar Yaşandı
Ünlü şef ve aşçıların katılımıyla Edirne’de ilk kez düzenlenen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali" gala yemeğinde duygusal anlar yaşandı.
Edirne Valiliği’nin öncülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali," zengin bir gala yemeği ile sona erdi. Türkiye’nin ünlü şefleri ve aşçıları ile festivale katkı sağlayan mutfak ustaları bir araya gelerek unutulmaz bir gece yaşadı. Gala gecesine katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış derin mutfak kültürüne vurgu yaparak, festivalin gelenekselleştirilmesini hedeflediklerini belirtti. Vali Sezer, "Edirne hem saray hem de Rumeli mutfağının olduğu bir şehir, menülerimiz gittikçe daralmış ve birkaç çeşit yemekten ibaret olmuş. 'Topraktan Sofraya' yemek kitabındaki reçetelerle hazırlanacak yemekler, umuyorum restoranlarda yer alacak. Böylece geçmişin zenginliğini tekrar yaşama ve geleceğe aktarma imkanı buluruz" dedi.
USTA VE ÇIRAKLAR KUCAKLAŞTI
Festival kapsamında katılımcılara belge takdim edilen ödül töreninde duygusal anlar yaşandı. Günaydın Et Restoranları Grubu Ortağı Şef Cüneyt Asan, usta-çırak ilişkisini onurlandırarak tüm katılımcıları ödüllerini verirken kucakladı. Ödül takdimine Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ve şef Esra Tokelli de katıldı.
EDİRNE'NİN GELENEKSEL LEZZETLERİYLE "TOPRAKTAN SOFRAYA" MENÜSÜ
Gala gecesinde davetlilere Edirne’nin yöresel lezzetlerinden oluşan özel bir menü sunuldu. Menüde köy ekmeği ve limonlu yanık tereyağı, kavun çekirdeği şerbeti, Edirne tarhana çorbası, cici papalı börülce salatası, reyhan şerbeti, vişne glazeli ciğer sarma, loznik isli yoğurtlu, soğan dolması, Edirne usulü kuzu kapama, Rumeli usulü kalburabastı, ayva marmeladı dolgulu acı badem kurabiyesi, ızgara borani, ızgara köy biberi, ve ekşimikli biber gibi özgün lezzetler ikram edildi.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler