Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Kerem Ünsal, turistik tesislerde yangın güvenliği konusunda sıkı önlemler alındığını belirterek, işletmelerin bu konuda duyarlı ve bilinçli hareket ettiğini vurguladı.
Haber Giriş Tarihi: 29.01.2025 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2025 11:13
Kaynak:
İHA
İZMİR (İHA) - Bolu Kartalkaya'daki yangın felaketinin ardından bir değerlendirme yapan Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Kerem Ünsal, turizm bölgelerindeki yangın önlemlerine dikkat çekerek, Çeşme'deki otel yöneticilerinin bu konuda son derece profesyonel ve sorumlu davrandığını ifade etti. Otellerde özellikle çalışan eğitimi ve teknik bakımın büyük önem taşıdığını belirtti.
Çeşme’deki otellerin yangın güvenliği konusunda yüksek hassasiyet gösterdiğini söyleyen Ünsal, "Bölgedeki otel yöneticileri son derece profesyonel ve duyarlı. Yangın önlemleri konusunda gerekli tüm tedbirleri alıyorlar. ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge de sık sık denetlendiklerini ifade etti. Ancak denetlenmeseler bile şu ana kadar her zaman gereken hassasiyeti gösterdiklerini biliyoruz" dedi. Bazı işletmelerin kendi isteğiyle profesyonel denetim yaptırdığını belirten Ünsal, "Cebinden para harcayarak işletmesini denetleten çok sayıda işletmecimiz var. Bu bilinç, hepimiz için gurur verici" ifadelerini kullandı.
RUHSAT İÇİN YANGIN RAPORU ŞART
Yangın güvenliğinin belediye tarafından da önceliklendirildiğini belirten Ünsal, işletmelerin ruhsat alma ve yenileme süreçlerinde yangın raporunun büyük titizlikle incelendiğini söyledi. "Belediyemiz, bir işletmenin ruhsat alması için tüm belgeleri tam olsa bile yangın güvenliği ile ilgili bir eksiği varsa ruhsatı onaylamıyor. Bu konuda son derece hassas davranılıyor" dedi.
Ünsal, otel ve işletme sahiplerine yangın önlemlerini düzenli gözden geçirmeleri, personellerini eğitmeleri ve misafirlerin güvenliğini en üst düzeyde sağlamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
MİSAFİRLER DE SORUMLULUK ALMALI
Yangın güvenliği sadece işletmelerin değil, otel misafirlerinin de sorumluluğunda olmalı diyen Ünsal, özellikle odalarda sigara kullanımına dikkat çekti. "Bazı misafirler, odalarında sigara içmeye kalkıyor ve duman dedektörleri devreye giriyor. Ancak bazı işletmeciler, diğer misafirlerin rahatsız olmaması için alarm sistemlerini devre dışı bırakabiliyor. Hatta tamamen iptal eden işletmeler bile var. Bu durum büyük bir risk. Hem işletmeciler hem de misafirler bu konuda daha bilinçli olmalı" dedi.
MUTFAKLARDA YANGIN RİSKİ
Otel ve restoran mutfaklarında da yangın riskinin büyük olduğunu belirten Ünsal, yanan yağların suyla söndürülmeye çalışılmasının patlamalara yol açabileceğini vurguladı. Bunun yerine özel yangın söndürme kimyasalları kullanılması gerektiğine işaret eden Ünsal, mutfak personelinin mutlaka bu konuda eğitim alması gerektiğini söyledi.
Elektrik kaynaklı yangınlara da değinen Ünsal, bu tür yangınlarda su kullanılmasının felakete yol açabileceğini, elektrik tesisatlarındaki yetersizlik ve aşırı yüklenmenin ise yangınların başlıca nedenlerinden biri olduğunu belirtti.
Yangın güvenliği bilincinin artması gerektiğini söyleyen Ünsal, Alaçatı Turizm Derneği olarak uzman firmalarla iş birliği yapacaklarını ve üye işletmelere eğitim toplantıları düzenleyeceklerini duyurdu. "Yangın önlemleri, iş güvenliği ve hijyen konularında duyarlılık yaratmak öncelikli hedefimiz. Üye işletmelerimizin standartlara uygun hale gelmesi için gerekli tüm adımları atacağız" dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Çeşme’de Oteller Yangına Karşı Hazırlıklı
Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Kerem Ünsal, turistik tesislerde yangın güvenliği konusunda sıkı önlemler alındığını belirterek, işletmelerin bu konuda duyarlı ve bilinçli hareket ettiğini vurguladı.
İZMİR (İHA) - Bolu Kartalkaya'daki yangın felaketinin ardından bir değerlendirme yapan Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Kerem Ünsal, turizm bölgelerindeki yangın önlemlerine dikkat çekerek, Çeşme'deki otel yöneticilerinin bu konuda son derece profesyonel ve sorumlu davrandığını ifade etti. Otellerde özellikle çalışan eğitimi ve teknik bakımın büyük önem taşıdığını belirtti.
Çeşme’deki otellerin yangın güvenliği konusunda yüksek hassasiyet gösterdiğini söyleyen Ünsal, "Bölgedeki otel yöneticileri son derece profesyonel ve duyarlı. Yangın önlemleri konusunda gerekli tüm tedbirleri alıyorlar. ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge de sık sık denetlendiklerini ifade etti. Ancak denetlenmeseler bile şu ana kadar her zaman gereken hassasiyeti gösterdiklerini biliyoruz" dedi. Bazı işletmelerin kendi isteğiyle profesyonel denetim yaptırdığını belirten Ünsal, "Cebinden para harcayarak işletmesini denetleten çok sayıda işletmecimiz var. Bu bilinç, hepimiz için gurur verici" ifadelerini kullandı.
RUHSAT İÇİN YANGIN RAPORU ŞART
Yangın güvenliğinin belediye tarafından da önceliklendirildiğini belirten Ünsal, işletmelerin ruhsat alma ve yenileme süreçlerinde yangın raporunun büyük titizlikle incelendiğini söyledi. "Belediyemiz, bir işletmenin ruhsat alması için tüm belgeleri tam olsa bile yangın güvenliği ile ilgili bir eksiği varsa ruhsatı onaylamıyor. Bu konuda son derece hassas davranılıyor" dedi.
Ünsal, otel ve işletme sahiplerine yangın önlemlerini düzenli gözden geçirmeleri, personellerini eğitmeleri ve misafirlerin güvenliğini en üst düzeyde sağlamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
MİSAFİRLER DE SORUMLULUK ALMALI
Yangın güvenliği sadece işletmelerin değil, otel misafirlerinin de sorumluluğunda olmalı diyen Ünsal, özellikle odalarda sigara kullanımına dikkat çekti. "Bazı misafirler, odalarında sigara içmeye kalkıyor ve duman dedektörleri devreye giriyor. Ancak bazı işletmeciler, diğer misafirlerin rahatsız olmaması için alarm sistemlerini devre dışı bırakabiliyor. Hatta tamamen iptal eden işletmeler bile var. Bu durum büyük bir risk. Hem işletmeciler hem de misafirler bu konuda daha bilinçli olmalı" dedi.
MUTFAKLARDA YANGIN RİSKİ
Otel ve restoran mutfaklarında da yangın riskinin büyük olduğunu belirten Ünsal, yanan yağların suyla söndürülmeye çalışılmasının patlamalara yol açabileceğini vurguladı. Bunun yerine özel yangın söndürme kimyasalları kullanılması gerektiğine işaret eden Ünsal, mutfak personelinin mutlaka bu konuda eğitim alması gerektiğini söyledi.
Elektrik kaynaklı yangınlara da değinen Ünsal, bu tür yangınlarda su kullanılmasının felakete yol açabileceğini, elektrik tesisatlarındaki yetersizlik ve aşırı yüklenmenin ise yangınların başlıca nedenlerinden biri olduğunu belirtti.
Yangın güvenliği bilincinin artması gerektiğini söyleyen Ünsal, Alaçatı Turizm Derneği olarak uzman firmalarla iş birliği yapacaklarını ve üye işletmelere eğitim toplantıları düzenleyeceklerini duyurdu. "Yangın önlemleri, iş güvenliği ve hijyen konularında duyarlılık yaratmak öncelikli hedefimiz. Üye işletmelerimizin standartlara uygun hale gelmesi için gerekli tüm adımları atacağız" dedi.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler