Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Safranbolu’nun Tescilli Yeni Lezzeti: "Yanık Safran"

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir işletmeci, dünyanın en pahalı baharatı safranı kullanarak geliştirdiği tatlıyı tescil ettirdi. "Yanık Safran" adı verilen bu tatlı, büyük ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2025 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2025 12:58
Kaynak: İHA
Safranbolu’nun Tescilli Yeni Lezzeti: "Yanık Safran"

KARABÜK (İHA) - Gülevi işletmecisi yüksek mimar İbrahim Canbulat, 2008’den beri Safranbolu safranının gelişimini ve tanıtımını desteklemek için çalışmalar yürütüyor. Canbulat, ilçe turizmi açısından önemli bir değer olan safranı tatlıya uyarlayarak "Yanık Safran" adını verdiği özgün lezzeti ortaya çıkardı.

Kilosu 450 bin TL’yi bulan safranla hazırladığı tatlı, üç aylık çalışmanın ardından Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. Canbulat, Safranbolu’da safran üretiminin arttığını ancak baharatın gastronomide yeterince kullanılmadığını belirterek, işletmesinde 60’a yakın safranlı lezzet sunduklarını dile getirdi.

SADECE BU TATLI İÇİN REZERVASYON YAPILIYOR

Canbulat, "Yanık Safran"ın yoğun ilgi gördüğünü vurgulayarak, "Büyük gruplar sadece ve sadece bu tatlıyı yemek için rezervasyon yapıyorlar. O zaman da tatlının artık tescil edilmesi gerektiği ortaya çıktı. Üç aylık bir süreçte hem adı hem de yapılış tarzı Türk Patent ve Marka tarafından özgün bulundu ve bu tescil belgesi elimize ulaştı" dedi.

Canbulat, bu tescilin ardından başka işletmelerin de safran gastronomisine yönelmesini beklediğini ifade etti. 12 kişilik bir tatlı yapımında 2 gram safran kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.